Sommaren 2017 gavs min bok, LIVNÄRA tankar från boden, ut på Pärlan förlag. Den är slutsåld på förlaget, men jag har några kvar till försäljning privat.

Text på baksidan: Tunga perioder går vi alla igenom förr eller senare. Ibland så tunga att vi liksom djuren drar oss undan och försvinner från ljuset: Efter att för andra gången drabbats av utmattningssyndrom gick jag en långsam promenad i det mörkaste mörker. Jag gick förbi en tillbommad bod med sopkvast ståendes utanför. Då blev det tydligt för mig att just i en sådan bod behöver jag befinna mig ett tag, kanske länge, i mörker, stillhet, vila med lås och bom utan besök eller krav. Kvasten för städning i relationer och måsten fick vänta. Att vara därinne på existensens botten, var till en början fyllt av självförakt och skam. När jag tillslut började förstå att jag är älskad bara genom att finna still började något nytt att vakna…

Hösten 2019 gavs min bok ut: RUMTID tankar från stigen. Den går också att köpa av mig direkt.

 Text på baksidan av RUMTID:

   Det är på vandringarna längs stigarna i skogen mina tankar får finnas. Ögonblick och evighet, höga valv och små prång. Rum och tid som annars inte får plats i vardagens ofta inrutade och hektiska dagar. Rumtid är ett rymduttryck för när tiden och rummet påverkas av dragningskraften nära svarta hål. Det sägs också, att kunde man komma igenom ett svart hål,( även om det inte är fysiskt möjligt), så skulle tiden stå stilla och ett annat universum kanske skulle vänta där, en himmel vi inte vet mycket om. Tiden är inte bara horisontell med då, nu och sen. Det blev väldigt klart för mig vid min pappas dödsbädd. Där kom evigheten rakt in från den öppna balkongdörren och tiden stod stilla.  I sjukrummet fanns sjukdom, död och min sorg, men också hoppet, för här växte rosor av en sällsam sort. Jag önskar att du får känna doften av dem då du läser boken, en doft bortom rum och tid.      

                                    /  Cecilia Luther